Από το Gay & Lesbian Radio Show 2000 – 2005 στο Mindradio 2007 – 2016

Ο Βαγγέλης Γιαννέλος είχε εξασφαλίσει για την Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα μια εκπομπή στο ραδιόφωνο και μου πρότεινε να την κάνουμε μαζί (και με τον Πωλ Σοφιανό) και δέχτηκα. Και οι δυο βαρεθήκανε σύντομα και την άφησαν την εκπομπή πάνω μου. Έτσι δημιούργησα το Gay & Lesbian Radio Show στον 94 Επικοινωνία στα FM κάθε Πέμπτη 11.00 – 01.00 το βραδύ.

Το διαφήμιζα όσο περισσότερο μπορούσα, έβγαλα και μοίρασα flyers έβαζα καταχωρήσεις στο γκέι περιοδικό του Πωλ, έβαζα banners σε sites και το έφτασα σε μια υψηλή ακροαματικότητα για το σταθμό, το είδος της εκπομπής και την ώρα. Την έκανα για 5 χρόνια μέχρι την στιγμή που το ΕΣΡ έκανε μήνυση στο σταθμό απλά γιατί έλεγα την λέξη gay και είχε διαφήμιση για προφυλακτικά. Έτσι η εκπομπή σταμάτησε. (ακόμα συναντώ κόσμο που μου λέει ότι ξάπλωνε το βράδυ στο κρεββάτι και έπαιρνε το ραδιόφωνο αγκαλιά στα χαμηλά να μην ακούσουν οι γονείς ή οι γείτονες και άκουγε την εκπομπή. Έχω φυλάξει κάποιες κασέτες από την εκπομπή)
Μετά από κανένα χρόνο άρχισε να μου λείπει και σε ένα φιλικό σπίτι, βάζω τα κλάματα και έλεγα πόσο έχω νοσταλγήσει να κάνω ραδιόφωνο. Την μεθεπόμενη μέρα ξανά βρέθηκα σε αυτό το σπίτι (πήγαινα πολύ συχνά) και ο ήσυχος Γερμανός που ήταν ο σύντροφος της φίλης μου, μου ζήτησε να ανοίξω το τεράστιο λάπτοπ μου (εκείνη την εποχή ήμουν με αυτό το τεράστιο λάπτοπ στους ώμους και flyers – για το Lesbian.gr, τα Cyberdykes parties – και ότι άλλο έκανα και αλώνιζα όλη την Αθήνα)

Άνοιξα το λάπτοπ και μου σέταρε κάτι πράγματα και μου ζήτησε να βάλω ένα τραγούδι, μου έφερε και ένα χαζούλι μικρόφωνο και μου είπε να πω κάτι. Τα έκανα και με κάλεσε στο δωμάτιο του (πιο λιτό δεν γίνεται, το λάπτοπ του πάνω σε ένα καφάσι και το κρεββάτι ένα στρώμα στο πάτωμα) όπου άκουσα το τραγούδι και την φωνή μου. Δεν το πίστευα!

Ο Gerhard Hansmair μου είχε φτιάξει δικό μου ραδιόφωνο και το πρώτο web radio στην Ελλάδα. Ενθουσιάστηκα, χοροπήδαγα από χαρά! Πήρα το αδερφό μου Τάσσο, του το είπα και εκείνος με ρώτησε αν μπορεί να κάνει ο καθένας εκπομπή από το σπίτι του, όπως θα έκανα και εγώ, του απάντησα θετικά και εκείνος αναφώνησε «έχετε κάνει το ραδιόφωνο του χρήστη» και με σύστησε στο Connx.

Το Mind radio το 2008 πήρε Χρυσό Ερμής στην κατηγορία Internet Media για λογαριασμό της Leo Burnett και είχε μέγα χορηγό το Conn-X της Cosmote .
Ξεπέρναγε κάθε συμβατό ραδιόφωνο στην ακροαματικότητα, αφού έπαιζε διαδικτυακά και το είχα βάλει σε πολλά site και chat room να παίζει αυτόματα.

Με τα χρήματα του Conn-X κάναμε μια διαδικτυακή καμπανιά έντονη και οι εκπομπές είχαν αμέτρητα άτομα και ομάδες. Κάθε Τρίτη 11.00 -1.00 ήταν το celebrity zone το οποίο γινότανε από το χώρο του Mind radio (ένα σπίτι μεζονέτα που κοιμόμουνα πάνω και κάτω ήταν γραφείο).

Μπορώ με θράσος να σας πω ότι ελάχιστοι τραγουδιστές δεν είχαν περάσει από τον χώρο του.

Κάθε Τρίτη βράδυ γινόταν παρέλαση από ηχηρά ονόματα και ονόματα που έγιναν ηχηρά με τον καιρό.

Υπάρχει κάπου μέσα σε σκληρούς δίσκους πολύ αρχειακό υλικό. Εγώ με ένα γρήγορο σκάλισμα στο διαδίκτυο, βρήκα αυτές τις φωτογραφίες!

Το Mind radio έγινε το μεγαλύτερο web ραδιόφωνο της Ελλάδος. Κάναμε ζωντανές αναμεταδώσεις από πορείες, εκδηλώσεις, συμμετείχε με περίπτερα σε μουσικές εκθέσεις και διεθνής ημέρες και ήταν χορηγός επικοινωνίας σχεδόν σε όλα τα event, κυρίως της Αθήνας και μοιράζαμε δωρεάν χιλιάδες προσκλήσεις για θέατρα και συναυλίες!

Karen Solomon Signing for the Mind Radio