James Bond Was a Lesbian

Santa Claus is Gay

Saint Valentine is Non Monogamous!

Σε μεγάλο «οίστρο» κάτι περίεργες νύχτες που δεν είχα ύπνο, έγραψα και ανέβασα τρεις χαζούλες queer κωμωδίες, μόνο και μόνο για να πάω κόντρα στα στερεότυπα της ετεροκανονικής κοινωνίας με διάθεση «ειρωνείας». Το James Bond Was a Lesbian, το Santa Claus is Gay και το Sant Valentine is Non Monogamous!

Το Santa Claus is Gay το παίξαμε πάλι σε 2 χρόνια μετα νομίζω, από την πρώτη φορά και έγινε πανικός στα ελληνικά media. Η άκρως ηλίθια ιστορία, ξεκίνησε από μια δημοσιογράφο της Espresso (απόλυτα κίτρινης φυλλάδας) που με είχε καλέσει και της είπα “πήζω γιατί κάνω ενα event με παράσταση, το Santa Claus is Gay”. Αυτό το τηλεφώνημα έγινε 23.00 το βράδυ, το πρωί με ξύπνησαν στις 7.00 τα τηλέφωνα, ήμουν πρώτο θέμα στην πρωινή και μεσημεριανή ενημέρωση και σε κάποια πρωτοσέλιδα.

ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ που τόλμησα και είπα ότι ο Άγιος Βασίλειος είναι gay.

Τι δουλειά όμως είχε ο Santa Claus με τον άγιο Βασίλειο της ορθόδοξης της εκκλησίας; Με έσωσε ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, γιατί λέγανε για μηνύσεις από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος! Η μάνα μου φώναζε και ο πατέρας μου γέλαγε και με πήγε στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο Γρηγόρης Βαλιανατος με όλα τα κανάλια!

(Ο πατέρας μου, είχε στήσει και όλη την σκηνή του James Bond was a Lesbian)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΡΘΡΟ

Santa Claus is Gay! (Stand up comedy) Μια κωμωδία που προκάλεσε μεγάλο πανικό στα media και στην εκκλησία η οποία ήθελε να μας μηνύσει και για αυτό το έργο ανεβάστηκε μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι το δελτίο τύπου που στάλθηκε παντού.

Η Μαρία και η Ξένια είναι χρόνια ζευγάρι. Η Μαρία πιστεύει ότι η σχέση τους θα ολοκληρωθεί εάν κάνουν ένα παιδί και μετά πάνε στο Amsterdam να παντρευτούνε. Είναι Χριστούγεννα του 2001 και η Μαρία αποφασίζει να στείλει ένα email στον Santa Claus να τον παρακαλέσει να της κάνει ένα μωρό. Θα ακούσει άραγε ο Santa Claus την ευχή της Μαρίας;

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Maria Cyber
Παίζουν : Maria – Xenia – Konstantinos
Διάρκεια: 17 min
Αθήνα – Gaze Club – 23 Δεκεμβρίου 2000 Αθήνα –
Tribal Booze -12 Ιανουαρίου 2002

Santa Claus is Gay

“Γράφτηκε πέρσι αρχές Δεκεμβρίου του 2000 στο Λονδίνο. Εκείνη την περίοδο οι αναφορές στην queer family ήταν πολλές. Gay και λεσβίες γονείς θέλουν και μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους ή να υιοθετούν παιδιά ή να αποκτούν από μια τράπεζα σπέρματος.

Παράλληλα στα gay έντυπα έβλεπες εξώφυλλα με τον Santa Claus μαύρο και φορούσε μόνο τον σκούφο του ή λευκό go go boy με δερμάτινα με τον σκουφο του Αγ.Βασίλη, έβλεπες κάρτες χριστουγεννιάτικες με ευχές και τον Santa Claus αγκαλιά με έναν παίδαρο που τον πρόσφερε ως δώρο και πολλά άλλα.

Αθήνα Νοέμβριος 2001 και μαζί με την gay οικογένεια, τις γιορτές και την gay κουλτούρα μπλέκεται και η εκκλησία. Ο Santa Claus που μπαίνει από τις καμινάδες και φέρνει δώρα, αυτός ο συμπαθητικός χοντρούλης που με την άμαξα και τους ταράνδους έρχεται από κάπου βόρεια μακριά και χιονισμένα, αυτή η φουσκωτή κόκκινη κούκλα που χορεύει χούλα-χουπ στους δρόμους, κουρδιστός, πλαστικός, ενίοτε και ζωντανός παίρνει τα παιδάκια αγκαλιά για φωτογραφία στο Σύνταγμα, ή ακόμα και Santa Claus stripper έχουμε δει, αυτός λοιπόν ταυτίστηκε με τον Άγιο Βασίλειο της Χριστιανικής εκκλησίας .

Ξαφνικά ένα δυτικό cartoon μπερδεύεται με την Ορθόδοξη Εκκλησία και παπάδες βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και μιλώντας αθυρόστομα ξεσπούν σε ένα μίσος για τους ομοφυλόφιλους και προσπαθούν να αποδείξουνε ότι ο Θεός έκανε λάθος στους gay και ότι οι gay μάλλον υπάρχουνε για να έχει ο κόσμος κάποιους να μισεί.

Αυτή η gay ανατρεπτική κωμωδία έρχεται να ανακαλύψει / καλύψει την ανάγκη μας για τα δικά μας πρότυπα, την δική μας κουλτούρα. Για άλλη μια φορά είδαμε πόσο είναι αναγκαία και απαραίτητη και διαφορετική η δικιά μας γλώσσα. Σε έναν κόσμο που δημιουργεί πρότυπα μόνο με λευκούς ετεροφυλόφιλους εμείς που βρισκόμαστε μέσα του;

Εάν ήμασταν μαύροι θα τον φανταζόμασταν μαύρο. Είμαστε gay και ο δικός μας Santa Claus is Gay!!!! Του χρόνου ίσως το επόμενο θεατρικό να είναι «Ο Αγ.Βασίλης είναι trans, μαύρος και οροθετικός» Αυτά ήτανε κάποια ελάχιστα λόγια για ένα τεράστιο ζήτημα….

Dykefully Yours
Maria Cyber