ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ Glykouli.gr

To 2007 διαγνώστηκα με διαβήτη. Ότι είχα κάνει για την λεσβιακή ορατότητα το έκανα για την ορατότητα της διαβητικής κοινότητας και την νόσο του διαβήτη. Δημιούργησα το 2010 το μεγαλύτερο portal στην Ελλάδα για ανθρώπους με διαβήτη, το glykouli.gr και οργάνωσα διάφορα events πρώτον για να χαιρόμαστε εμείς και δεύτερον για να «βγούμε από την ντουλάπα μας».

Η κατάσταση της εσωστρέφειας που είχα βρει, μιας ολόκληρης κοινότητας που ξεπερνάει το 10% του πληθυσμού και παγκοσμίως ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο, ήταν πλήρως απογοητευτική.
Σαν λίμνη με στατικά νερά που πάνω της λιμνάζοντα μυγάκια, έλεγα!

Κρύβανε τον Διαβήτη τους. Προσωπικά εγώ, βίωσα την αποκάλυψη του διαβήτη τους από αρκετούς φίλους και φίλες μου, ότι έχουν. Ενώ διαλαλούσαν την γκέι ταυτότητα τους, κρύβανε επιμελώς την νόσο τους. Το ίδιο και οι περισσότεροι στρέιτ.

Ενώ δεν χρειάζεται, όπως στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας να το κρύβεις από τους γονείς σου, οι γονείς σου σε παροτρύνονται και πολλές φορές σε ενοχοποιούσαν, και σου μάθαιναν να το κρατάς κρυφό από τους γείτονες, την σχέση σου, τους συγγενείς, την εργασία κλπ. τον διαβήτη σου.

Έτσι η πρώτη καμπάνια με την βοήθεια της Bayer ήταν «Μίλα Ανοιχτά για τον Διαβήτη σου»
Αν δεν έχεις ορατότητα δεν μπορείς να διεκδικείς τα δικαιώματα σου!

Events, φωτογραφίσεις, Video, radio spots, στάσεις λεωφορείων, λεωφορεία, social media, εκπομπή στο Mindradio, την Γλυκιά Ατζέντα (δωρεάν Ατζέντες, μοιράζονται στα διαβητολογικά κέντρα και φαρμακεία) ένας ολόκληρος βομβαρδισμός για να δείξω ότι υπάρχουμε ανάμεσα σας και απαιτούμε σεβασμό, βοήθεια και αναγνωρισιμότητα της δυσκολίας να ζεις με αυτή την μόνιμη νόσο που σου στερεί πολλά χρόνια ζωής (10 χρόνια λιγότερα μέσο όρο ζωής έχουν οι άνθρωποι με διαβήτη). Και όλα αυτά με μια αισθητική και μια γλώσσα σύγχρονη, φρέσκια, μοντέρνα.

Όπως ακριβώς είχα κάνει με τα Cybedrykes , που καταλάμβανα ένα straight χώρο και τον πλημμύριζα με λεσβίες έτσι έκανα και με την διαβητική κοινότητα, έκανα events σε mainstream χώρους όπως η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Ινστιτούτο Θερβάντες, τον Ιανό, το Ίδρυμα την Βουλής κατά την διάρκεια της έκθεσης «φεμινισμός από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», το είχα χαρεί που έφερα σε επαφή την διαβητική κοινότητα με το φεμινιστικό κίνημα.

Παράλληλα το 2007 που διαγνώστηκα με Διαβήτη τύπου Lada ξεκίνησα το Outview Film Festival, στο οποίο λίγα χρόνια μετά άρχισα να έχω θεματικές lgbtqi και αναπηρία (αν έχεις Διαβήτη τύπου 1 ή LADA, έχεις εξορισμού πιστοποίηση αναπηρίας 50%)

Οπότε έφερα σε επαφή τους όποιους θαρραλέους της συντηρητικής αναπηρικής κοινότητας με το lgbtqi κίνημα.

Να προσθέσω ότι πρόσεχα και είχα πάντα catering και ήταν από μαγαζιά ή άτομα που σέβονται τις ανάγκες των ανθρώπων με διαβήτη και στα πρώτα events ήταν δημιούργημα δικό μας, χειροποίητο και από to sofeto.gr. Κατάφερα αρκετές εταιρείες να υπολογίζουν την κοινότητα σαν αγοραστική δύναμη!

Εδώ μπορείτε αν ακούσετε κάποιες εκπομπές.
https://www.mixcloud.com/glykouli-gr/

Ακούστε εδώ τα σποτάκια που ειχαμε ετοιμάσει για την καμπάνια «Μίλα ανοιχτά για τον Διαβήτη σου». Από αυτά τα σποτάκια εγκρίθηκε από τους χορηγούς μόνο ένα και το οποίο έπαιξε στον Ρυθμό Fm, στον Easy Fm και στο Mindradio.

Δείτε παρακάτω τις Γλυκιές Ατζέντες και τα βίντεο

To glykouli.gr το εδωσα στην brainfoodmedia.gr/

RADIO SPOTS ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ:

ΓΛΥΚΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Διακοπές με το γλυκό παρεάκι στην Ερεσό

«Διακοπές με το γλυκό παρεάκι στην Ερεσό της Λέσβου.»

ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΔΙΑΒΗΤΗΣ

«Δικαίωμά μας ένα υγιές μέλλον»

ΓΡΑΜΜΗ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018

Διαγωνισμός με την ABBOTT:

Πες μου Μια Γλυκιά Ιστορία (teaser)

Βίντεο από τη καμπάνια με την BAYER:
Κοκκίνισες, Μίλα Ανοιχτά για τον Διαβήτη σου

Το GlykouliGr στην Πρέβεζα με την Σοφία Τσιακάλου

Accu-Chek’ Instant and Accu-Chek Connect

a campaign by Glykouli.gr (Proud Life)

Documentary about living with diabetes – Trailer

GlykouliGr

Εκδήλωση Act Today to Change Tomorrow 2015

Sweet 16 Προβολή
Talk Openly About Your Diabetes

Act Today to Change Tomorrow 2015

Ομιλία Νίκου Φιλίππου